Black Friday - Čierny piatok

Black Friday SaleČierny piatok, tiež známy ako Black Friday, predstavuje zahájenie vianočnej nákupnej sezóny. Americký Black Friday pripadá na posledný piatok v novembri, avšak v európskych krajinách sa nákupná horúčka natoľko uchytila, že zľavy nájdete už o niekoľko dní skôr.

Pýtate sa, prečo práve Čierny piatok? Existujú dve teórie, ako názov vznikol. Prvá sa spája s obrovským davom nakupujúcich ľudí a dopravnými zápchami, ktoré sú pre tento deň typické. Druhá súvisí s účtovníctvom, kde sa strata označuje červeným atramentom a zisk čiernym. Keďže pre obchodníkov je tento deň veľmi uspokojivý a predá sa množstvo tovaru, účtovné knihy prekypujú čiernou farbou.
Black Friday už dávno nie je len doménou kamenných obchodov a úplne samozrejme sa presunul aj na imaginárne pulty eshopov. Kupuje sa úplne všetko, nárast tržieb prekračuje 30% a zľavy dosahujú 80%.

Asociácia eshopov pripravuje prezentáciu všetkých eshopov zo Slovenska aj Českej republiky, ktorí sa v roku 2018 zapoja do akcie Black Friday.

V roku 2015 sa zapojili napríklad:

Black Friday - účastníci akcie 2015