Kto a čo Vás na konferencii čaká...

Absolútne kľúčovým predpokladom pre úspech Vašich on-line aktivít je odlíšenie od konkurencie. Prečo a ako si zanalyzovať Vašich konkurentov Vám prezradí expert na e-commerce Michal Král, ktorého portál www.pricemania.sk dosiahol už po troch rokoch fungovania 1 mil. návštev mesačne a pracuje pre všetkých najväčších e-commerce hráčov na trhu ako Alza.sk, Mall.sk, Hej.sk, Martinus.sk a stovky ďalších.

Mnoho eshopov uvažuje o expanzii na rádovo väčší susedný český trh. O tom, čo to obnáša, ako sa na to pripraviť a ako sa presadiť za riekou Moravou bude hovoriť Lumír Kunz, CEO najväčšieho českého online trhoviska, Aukro.cz. Kunz je zároveň spoluzakladateľom a partnerom českého fondu Leverage Technology, ktorý spočiatku investoval napríklad do Liftaga alebo brokerskej firmy Axiory.

Často je veľmi ťažké a nákladné dostať potenciálnych zákazníkov na stránku svojho eshopu. Je však ešte ťažšie urobiť z nich reálnych zákazníkov. Pritom často všetko zlyhá na maličkostiach a aj keď hľadaný tovar máte v ponuke, zákazník sa k nemu jednoducho nedokliká. Ako sa s tým popasovať a pretaviť väčšie množstvo návštev na nákupy porozpráva známy e-commerce podnikateľ a zakladateľ analytického nástroja Luigi´s Box, Radoslav Balajka.

Adriana Mučičková vrámci celoročného projektu MastersGate pomáha na Slovensku vytvárať digital svetovej úrovne. MastersGate je známy aj ako vstupná brána pre rast eshopov azároveň stojí za zrodom inšpiratívnych príbehov. Možno ten ďalší, bude práve váš. :) Medzi prvých víťazov súťaže MastersGate patril eshop Dedoles. Nárast obratu o 3 milióny €, ako aj expanzia na 6 trhov je case study sama o sebe. Chcete aj vy zahviezdiť na ecommerce scéne? Adriana má pre vás pripravených 5 tipov, ktoré viete využiť v praxi, hneď ako sa ich dozviete.

Jeden z najväčších zamestnávateľov na Slovensku je on-line obchod. Stále hovoríme o nedostatku a zároveň príprave pracovných síl pre automobilový priemysel. Ale ako je to s výchovou perspektívnych malých a stredných podnikateľov eshopistov?!  Svoje predstavy Vám prezradí prodekan OF Peter Filo. Zabezpečuje kooperáciu Obchodnej Fakulty EUBA s podnikateľskou praxou, implementáciu programu Talentway na podporu rozvoja praktických zručností študentov a je spoluautorom viacerých odborných publikácií so zameraním na modernizáciu vysokého školstva.

O tom, aké ľahké môže byť založiť eshop, čo dnešné riešenia na prenájom ponúkajú a čo všetko je treba si dopredu pripraviť a spočítať.  si môžete vypočuť od Radka Hudáka, CMO Shoptetu -  pravdepodobne najväčšieho poskytovateľa eshopových riešení  v ČR a na Slovensku, a odborného garanta tejto konferencie. Dozviete sa tiež, kto sú a ako podnikajú českí a slovenskí eshopáci. Radek je zároveň Google Partner Trainer a online marketing školí i PPC agentúry.

GDPR je postrachom i kontroverznou témou zároveň. Jední zo strachu pred drakonickými pokutami žiadajú súhlas na všetko, iní ho úplne ignorujú ako najväčší byrokratický nezmysel. Ako však môže GDPR pomôcť pri expanzii na nové trhy v rámci EÚ? Aké najčastejšie chyby robia prevádzkovatelia e-shopov pri implementácii nových pravidiel ochrany osobných údajov? Aj o tom bude hovoriť JUDr. Lucia Semančínová, expertka na ochranu osobných údajov z advokátskej kancelárie SEMANČÍN & PARTNENRS, ktorá bola v prestížnom ratingu Právnická firma roka 2018 hodnotená ako veľmi odporúčaná advokátska kancelária pre oblasť IT práva a telekomunikácii.

Neviditeľná tvár e-shopu - webhosting. Ako vyzerá životný cyklus e-shopu z pohľadu webhostingu? Na čo prihliadať pri výbere webhostera? Odpovede na tieto a ďalšie otázky zodpovie CCO spoločnosti Webglobe - Yegon, s.r.o. Michal Turčan. Od roku 2011 má Michal vo WY na starosti predaj dedikovaných serverov, cloudových služieb a biznis riešení.

Aj táto konferencia má pomôcť rozvoju Small and Medium Enterprises na Slovensku. Jedným z prvých súkromných podnikateľov na Slovensku bol a je Peter Papan. Aktívne sa zapojil k pripojeniu Slovenska do OECD, bol podpredsedom regionálnej SOPK Bratislava, členom Generálnej rady Združenia podnikateľov, poradca prezidenta Slovenskej republiky pre súkromné podnikanie. Založil a v posledných rokoch sa aj venuje podpore malých a stredných on-line podnikateľov v Asociácii eshopov.

A ďalší ...